Voor rust in je hoofd en een ontspannen lichaam in 5 min, 7 gratis meditaties met Binaural Beats

Deprecated: Calling where_not_equal is deprecated and will be removed. Use \MailPoet\Newsletter\Segment\SegmentsRepository and \MailPoet\Entities\SegmentEntity instead. in /customers/a/9/c/solute-bewustwording.nl/httpd.www/wp-content/plugins/mailpoet/lib/Models/Segment.php on line 279 Deprecated: Calling where_not_equal is deprecated and will be removed. Use Doctrine instead. in /customers/a/9/c/solute-bewustwording.nl/httpd.www/wp-content/plugins/mailpoet/lib/Models/Model.php on line 496 Deprecated: Calling where_not_equal is deprecated and will be removed. Use \MailPoet\Newsletter\Segment\SegmentsRepository and \MailPoet\Entities\SegmentEntity instead. in /customers/a/9/c/solute-bewustwording.nl/httpd.www/wp-content/plugins/mailpoet/lib/Models/Segment.php on line 279 Deprecated: Calling where_not_equal is deprecated and will be removed. Use Doctrine instead. in /customers/a/9/c/solute-bewustwording.nl/httpd.www/wp-content/plugins/mailpoet/lib/Models/Model.php on line 496

Quick-fix, een bewust moment voor jezelf

Je bent druk en je weet dat je eigenlijk even wat tijd voor jezelf mag maken. Als je dan even gaat zitten dan lukt het je niet om even lekker rustig te gaan zitten. Je hoofd is nog in de weer en zakken naar je hart en buik lukt niet omdat je te lang te druk bezig bent geweest, vooral in het mentale veld in je hoofd. Vermoeiend hoor je jezelf denken… en nu…..

Nu kunnen we samen even gaan zitten. Ongeveer 5 minuutjes waarin ik je help om in een korte tijd even een bewust moment voor jezelf te pakken zodat je lichaam uit de gaanmodus gaat en tot rust kan komen.

Heel belangrijk ook voor je immuunsysteem. Zorgen voor een ontspannen moment zodat je lichaam kan rusten en helen.

In deze korte en krachtige meditaties neem ik je mee naar jezelf. Ze duren maar een paar minuten en in deze tijd kun je weer tot rust komen in jezelf.

Innerlijke rust verlangen zonder voor je zelf te zorgen is niet fair naar jezelf toe. Geef en gun jezelf daarom elke dag een bewust moment voor jezelf. Begin met een paar minuten per dag bewust aanwezig te zijn en jouw binnenwereld zal rustiger worden.

Even aandacht, even een momentje voor jezelf. De meditaties zijn op elk moment te gebruiken en ook erg fijn bij:

  • het starten van je dag (ochtendritueel)
  • moeilijke momenten
  • het slapen gaan

De meditaties:

  • ademhaling
  • moeder aarde
  • bubbel
  • healing
  • laten zijn wat is
  • bodyscan
  • hartkracht

Binaural beats 6 hertz

Wat zijn binaural beats?

Bij binaural beats worden er twee tonen afgespeeld die een paar hertz van elkaar verschillen. De tonen zijn dus net iets hoger of iets lager dan elkaar. Deze twee tonen worden heel ritmisch afgespeeld. In je linkeroor hoor je de ene toon en in je rechteroor hoor je de andere toon.

Omdat de twee tonen niet helemaal hetzelfde zijn maar nét een klein beetje verschillen, maken je hersenen hier automatisch een extra toon bij: een verschiltoon. Je hersenen proberen die twee tonen dus te compenseren. Hoor je bijvoorbeeld links 14 hertz en rechts 14,5 hertz? Dan maakt je brein een derde toon van 0,5 hertz.

De frequentie van de verschiltoon komt overeen met een specifieke hersengolf. Hersengolven trillen namelijk ook op verschillende frequenties. Als je bijvoorbeeld heel gestrest bent trillen je hersengolven op een andere frequentie dan als je heel erg ontspannen bent.

De hersengolven passen zich aan de frequenties die binnenkomen aan. Als je binaural beats luistert wordt er dus een bepaalde gemoedstoestand opgeroepen. Wélke gemoedstoestand dat is, is afhankelijk van het soort binaural beats.

Hersengolven kunnen op vijf verschillende frequenties trillen:
  • Delta – 0 – 4 hertz – diepe slaap, helend
  • Thèta – 4 – 8 hertz – meditatie, diepe ontspanning, creativiteit, trance
  • Alfa – 8 – 14 hertz – stress verlagend, beter leren
  • Bèta – 14 – 30 hertz – focus, energie, helder
  • Gamma – 30 – 100 hertz – zeer waakzaam, hoog bewustzijn, geheugen

Belangrijk is om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor het beste resultaat!

Gratis download:

Vul hieronder je emailadres in en je ontvangt de downloadlink in je mail.


    Wil je na deze meditaties nog beter leren in verbinding komen met jezelf? Twee keer per maand met de nieuwe maan en volle maan geeft Yvonne een online live maanreis. Hierin wordt de energie per dierenriemteken gegeven samen met een passend thema voor dat moment. Er is ruimte voor persoonlijke vragen en maken daarna samen een transcendente reis door het universum.

    error: Content is protected !!