Kies voor jezelf programma

Ben jij er eindelijk klaar voor om voor jezelf te kiezen of blijf je jezelf aanpassen?

Je hebt de dingen in je leven altijd zo goed mogelijk gedaan zo als het hoort, dat heb je zo geleerd. Maar op één of andere manier werkt het voor jou nooit helemaal. Want helemaal begrijpen hoe de maatschappij het wil (en waarom!), dat lukt je niet. Je bent nog jong en hebt een leuke parttime baan, kids en je doet je best om je leven te leiden. Altijd maar doen zoals het hoort, op je werk, bij je familie waarin je in een soort sleur zit van hoe het leven moet zijn. Het levert voor jou nooit de resultaten die anderen wel lijken te krijgen – voldoening, geluk, zich thuis voelen in hun leven. Jij bent er juist bekaf van. Niet zomaar moe of het zat, nee: je kunt écht niet meer verder. Er moet iets veranderen. Zodat het ‘moeten’ stopt en je jóuw leven kunt gaan leiden. Maar hoe? Geen idee.

Zo ziet jouw leven er dus uit:

Moe ben je, zacht gezegd, eigenlijk te uitgeblust om door te gaan zoals het nu is. Je denkt na over het leven en je wilt niet meer zo verder. Niet meer je aanpassen aan de verwachtingen op je werk, van je ouders, van alle anderen om je heen… je kúnt niet meer nu je zo moe bent. Je hebt alleen geen idee hoe je dan wél verder wilt.

Op je werk kijk je met verbazing naar collega’s die zwart wit kijken naar andere mensen. Jij ziet en voelt dat daar veel meer onder zit. Waarom blijven ze zo aan de oppervlakte hangen, waarom wijzen ze met hun vinger naar de ander… Zien ze dan niet wat jij ziet? Ben je zó anders? Je bent doodop van het aanpassen, maar hoe kun je dan wel ‘gewoon’ functioneren op je werk?

Je bent thuis op bezoek en je vertelt je familie dat je een leuk idee hebt om voor jezelf te beginnen. De sfeer verandert gelijk: ze reageren kritisch en ontmoedigend en je zucht bij jezelf: ‘kunnen ze mij ook gewoon eens steunen en wat motivatie geven in plaats van gelijk in de ‘zou je dat nou wel doen modus’ te schieten? Je had zó veel energie toen je vertelde over je plannen, maar nu voel je weer hoe bekaf je eigenlijk bent.

Je vindt het reuze interessant waarom mensen doen wat ze doen, maar van oppervlakkig geneuzel hou je niet. Het irriteert je als mensen simpel denken, anderen snel de schuld geven van eigen fouten en mensen in hokjes stoppen. Je voelt tot op het bot dat het zo niet in elkaar zit, de wereld, maar je lijkt de enige te zijn. Het klopt niet zoals de anderen het zien, maar hoe dan wel? En hoe kun je dan toch functioneren tussen mensen die het zo anders zien dan jij, zonder er op leeg te lopen?

Als je een moment voor jezelf hebt, even geen man en kids om je heen, dan vraag je jezelf af wat je nou eigenlijk wilt. Wie ben jij dan en wat wil je eigenlijk? Waar word je blij van? Je besluit maar iets te gaan doen ook al heb je de fut er niet voor, te lang niks doen is ook niet goed maar dit gevoel blijft knagen aan je en dat ben je beu.

Zo ga je nooit doen wat er eigenlijk voor je weggelegd is (en dat weet je zelf ook wel).

Als je zo doorgaat…

Als je zo doorgaat met altijd maar aanpassen, blijft je het leven leiden dat nooit voor jou bedoeld was. Wat heeft het dan nog voor zin? Wil je op je sterfbed zien dat je nooit voor jezelf hebt gekozen en dat je nooit geprobeerd hebt om anders te doen dan zoals het hoort? Of denk je nu al soms ‘als ‘ze’ me nu mee zouden nemen naar de andere zijde, zou het ook goed en makkelijk zijn?’ Is dat in ieder geval opgelost. Beetje jammer alleen dat je dan nooit het leven zult hebben geleid waarvoor je echt in de wieg gelegd bent.

Herken je dit?

 Je blijft de dingen doen die van je verwacht worden, maar je komt geen steek verder. Anderen lijken er gelukkig van te worden om zo te leven, maar jij wordt er alleen maar doodmoe van, van al dat aanpassen. Als je jezelf zou vragen wat je wilt, heb je ook geen idee. Je wilt ánders, ja, maar je hebt geen idee hoe. Zó frustrerend! En eindeloos vermoeiend, letterlijk.   

 Opgebrand start je jouw dag. Je wordt wakker en je denkt ‘Nee…! Hoe kom ik heel de dag door, ik wil het niet meer zo op deze manier.’ Je werk, de gesprekken, de dagelijkse dingen – alles is zo plat, zo vlak, zo níet waar het eigenlijk over moet gaan. Je wilt niet meer zo verder, maar hoe dan wel? Er zit meer in je, dat voel je ergens diep van binnen. Het moet mogelijk zijn om te leven zonder er alleen maar energie aan kwijt te raken.

 Op je werk loop je leeg. Geen diepgang, geen logica, alleen simpele gedachtes van je collega’s. Je zag het altijd al anders, waarom eigenlijk? Maar ook hier, waar iedereen toch rondloopt om het goede te doen, kun je jezelf niet zijn en word je niet begrepen.  

 Bij familie en vrienden binnen heb je het idee dat je gek bent. De oppervlakkige gespreksonderwerpen, de meningen die iedereen van elkaar overneemt… Hoe kan het dat jij het leven zo anders ziet dan zij? Dat voelt eenzaam. Je hebt al te lang geprobeerd om er in te passen, je aan te passen, en je bent het moe. Er moet zoveel meer zijn in het leven alleen kan je niet echt plaatsen wat dat nou precies is. Een gemis, een verlangen iets richting het spirituele en of de natuur. Meer…    

 Verdrietig vraag jij jezelf af hoe je in hemelsnaam kan functioneren in deze maatschappij en met deze mensen. Het lijkt wel of ze niet nadenken en niet echt voelen. Je bent opgebrand van het aanpassen. Waarom ziet niemand je zoals je bent? Als het leven nu zou ophouden zou het ergens ook wel oké zijn, zo verloren voel je jezelf door de dag heen. Je wilt het zelf doen op eigen benen, maar hoe dan?

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je buiten de verwachtingen je eigen keuzen kunt maken. Keuzes waar je achter kunt staan en dat voelt goed, beter zelfs… bevrijdend.

 • Je wakker wordt en denk Yes! Je bent energiek en voelt je verbonden, gewoon lekker. Je bepaalt zelf je dag en wat je gaat doen. Met je gezin, je werk en het belangrijkste hoe jij het wil met daarin tijd voor jezelf.

 • Je naar je werk gaat met een goed gevoel. Je hebt geen last van je collega’s en jij doet wat goed is, voor je cliënten én voor jezelf.

 • Je bij je familie zit en jezelf goed voelt. Je anders zijn voelt als een kracht. Het maakt je niet uit wat zij vinden, iedereen mag een perspectief hebben. Jij ziet alleen meer en dat is juist leuk!

 • Je je eigen manier hebt gevonden om zinvol te functioneren in deze maatschappij, tussen de mensen. En dat het ook nog leuk is. Je voelt je geaccepteerd… Jouw leven is zinvol, iets om van te genieten!

Dat kan als we in 3 maanden samen jouw nieuwe basis gaan neerzetten. Een basis waar je de rest van je leven op kunt bouwen.
In die periode ontmoeten we elkaar 6 keer voor een sessie van een uur. Als het nodig is, ondersteunen we je proces met Bachbloesems. We sluiten het traject af met een spirituele jaarprognose.


Aan het einde van dit traject:

1. Doe jij wat je zelf wilt. Dat kan alleen maar doordat je nu weet wie je bent en wat je wil. Pas je jezelf niet meer aan. Je leidt je eigen leven op jouw manier. En dat blijkt veel minder energie te kosten, en veel zinvoller te voelen!

2.  Ben je energiek en je leeft weer. Elke ochtend klaar om de dag, jouw dag te beginnen. Jouw leven gaat over de dingen die ertoe doen. Je hebt tijd voor je gezin, je relatie en vooral ook eigen tijd voor jezelf.

3. Op je werk ben je jezelf en bevrijd. Het maakt je niet uit wat zij vinden, jij past jouw unieke blik toe overal waar je komt. Doen zoals het hoort op je werk is zelfs leuk omdat je het op jouw manier doet! Je ziet en hoort collega’s en je blijft daar bij je eigen visie. Je hebt geen goedkeuring nodig je doet je ding op jouw manier. Dit heeft zelfs het effect dat collega’s jou dingen gaan vragen, je valt op.

4.  Kun je met familie en vrienden jezelf zijn en het maakt niet uit wat iemand vindt van jou. Je ziet helder waarom mensen dingen doen, je overziet het geheel. Je bent rustig en jezelf. En dat wil ook zeggen: mét je spirituele kant.

5. Heb je jezelf helder, je weet wie je bent en je kunt voelen wat je wilt. Je draagt jezelf, en het leven in de maatschappij, op jouw manier. Je kan alles aan. Nooit gedacht dat je het helemaal zelf kon!

De investering in jezelf in dit 3 maanden traject is €995,- inclusief btw of 2 x €500,-

Na deze bijzondere reis is er ook het 6 maanden Vol vertrouwen pakket. Een combinatie van coaching en training. Voor meer informatie stuur mij even je gegevens en dan neem ik contact met je op.

Contact

error: Content is protected !!